profine je jedan od najboljih poslodavaca u Njemačkoj

profine GmbH je jedan od najboljih poslodavaca u zemlji.
Ovo je rezultat najveće studije u Njemačkoj, sa više od 70.000 ocjena uposlenika o njihovim kompanijama. U najvećem istraživanju ove vrste, magazin Focus u saradnji sa portalima Xing i Kununu, identificirali su najboljih 1000 poslodavaca sa više od 500 uposlenika iz ukupno 22 branše. 

Dr. Peter Mrosik, vlasnik i direktor profine grupe: "Ponosan sam na rezultat, jer za mene, održivost u razvoju ljudskih resursa i timski duh, imaju najveći prioritet. Firma je dobra koliko su dobri njeni uposlenici, tako da zahvaljujem svim mojim kolegama u profine-u"!

Reprezentativno istarživanje, koje je proveo Institut za istaživanje tržišta - Statista iz Hamburg-a, je bazirano na ocjenama uposlenika iz svih organizacionih nivoa i svih dobnih skupina. Učesnici su odgovarali, između ostalog, koliko su zadovoljni sa ponašanjem rukovodilaca ili šansama za napredovanje u karijeri. Istraživanje je takođe uključivalo pitanja o spremnosti uposlenika da preporuče svog poslodavca. Ukupno, preko 70.000 ocjena je korišteno.


Poslodavci koji su vodeći u ovom svojevrsnom sve-njemačkom takmičenju Focus magazina su dobili nagradu "Vodeći nacionalni poslodavac 2016".