KÖMMERLING – Kvalitetni profili sa svjetskom reputacijom

Uspješna priča koja traje preko 100 godina. KÖMMERLING je marka sa tradicijom unutar profine grupe. Kompanija je osnovana kao trgovačka firma, davne 1897. od strane Karla Kömmerlinga. Put do proizvodnje PVC profila počeo je proizvodnjom ljepaka i sintetičke gume. Kompanija je kasnije počela sa proizvodnjom roletni, 1957. godine, a ekstruziju PVC prozorskih profila 1967. godine.

Uspjeh je sa sobom nosio i dramatičan razvoj. KÖMMERLING je sebi postavio za cilj proizvodnju proizvoda koji udovoljavaju najvišim standardima. Pored estetskih, to uključuje i sam vrh tehničkih i fizičkih performansi i ekstremno dug životni vijek, dok se za isto traži minimum njege i održavanja.

Na poziciji sveobuhvatnog snadbijevača, KÖMMERLING se naročito ističe, posebno kroz komperensivni spektar proizvoda koji se tiču svega u vezi sa prozorima. Dodatno, KÖMMERLING je vodeća marka na tržištu PVC ploča za različite svrhe. Ovaj sektor sa svojim kvalitetnim proizvodima koji se prodaju širom svijeta predstavlja brzo rastuću jedinicu unutar Profine grupe. KÖMMERLING daje jak značaj i sistemskom promišljanju. Kvaliteta kod KÖMMERLING-a ne znači samo homogen spektar proizvoda nego i podršku proizvodu na putu od istraživanja i razvoja do proizvodnje i kasnije profesionalne primjene i ekološki ispravnog recikliranja.

Pogledajte KÖMMERLING asortiman proizvoda na www.koemmerling.ba

profine GmbH
KÖMMERLING KUNSTSTOFFE
Zweibrücker Str. 200
D-66954 Pirmasens

Tel: +49 (0)6331 56-0
Fax: +49 (0)6331 56-2475
e-mail: koemmerling@profine-group.com
web: www.koemmerling.de