profine: Svečano otvorenje nove fabrike za testiranje i prototipe

 

20.08.2010 profine Group-a službeno je otvorila novo, centralizirano odjeljenje za testiranja i prototipe u sklopu proizvodnih prostora u Pirmasensu.

Na čelu s Armin Bill-om, odjeljenje preuzima sve poslove oko izrade prototipova, testiranja prozora i sistema, te daje podršku dizajnu i razvoju proizvoda od profine Group-e.

"S novom pilot fabrikom, mi težimo razvoju i primjeni proizvoda u neposrednoj blizini, kako bi konačno, bolje i još brže udovoljavali zahtjevima tržišta", objašnjava Albrecht P. Lange, šef prodaje profine-a, za vrijeme svečanog otvaranja.

Ukupno, tržišni lider je napravio ulaganja od oko 600.000 € za sveobuhvatnu obnovu hale, tehnologija gradnje i opreme, kao što su nova ispitna postrojenja za prozorske elemente do 4800 x 2600 mm, s integriranim klimatskim komorama. Ovdje, proizvodi KBE, Kömmerling i Trocal branda će biti podvrgnuti temeljitim testiranjima u budućnosti.

Među oko 40 gostiju, na svečanom otvaranju bili su predstavnici firmi Sika i Chemie Kömmerling kao i inženjerskih firmi Elumatec, Stürtz, Rotox i Urban, koji su dali svoj doprinos sa mašinama i opremom vrhunske kvalitete.

"Centralizirano postrojenje za testiranje i prototipe je dodatna investicija u tržišni uspjeh naših proizvoda. Drago nam je da sarađujemo sa kompetentnim partnerima iz branše koji nas podržavaju u razvoju uvijek optimalnih i sveobuhvatnih rješenja za proizvodnju prozora ", nastavlja dr. Michael Szerman, voditelj profine korporativnog istraživanja i razvoja.