Novi RolaPlus

Novi  RolaPlus-kutija za roletne od PVC-a, jedna interesantna alternativa

Novo u programu dostave je od januara 2007 godine inovativni RolaPlus-kutija za roletne od PVC-a. Ova novina nudi prerađivaču obimne tehničke i poduzetničko ekonomske prednosti: eficijentna i povoljna izrada, lagana montaža kao i širok spektar za upotrebu.

Nova, kutija za roletne veličina 156/156 i186/186 se upotrebljava za veličine elemenata od cca. 2500 mm. Ona se prilagođava svim situacijama ugradnje - svejedno, da li se radi o zidu izoliranom s jedne strane, dvije strane ili s vana.

Praktično za prerađivača: montaža RolaPlus- kutije za roletne se može izvršiti u radionici direktno na prozoru ili na mjestu ugradnje. Za lagan pristup prilikom čišćenja pomaže revizioni poklopac.

Sa svojom neosjetljivom površinom, otpornom na vremenske neprilike, nova kutija za roletne idealno odgovara PVC-prozorima i dodatno povećava toplotnu izolaciju prozorskog elementa. Vertikalna vanjska pregrada se može očistiti, pri čemu se element kod novogradnje može optimalno integrisati.

U ekološkom smislu ova novina je takođe odlična: kao i kod ostalih sistema Profine Group takođe upotrebljava, i za proizvodnju od tvrdog PVC-a postojeće RolaPlus PVC profile, isključivo bezolovne greenline-stabilizatore na kalcij-cink bazi.